[Logo] Enterprise Client Community
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Scrollbar in FIXGRID not showing  XML
Forum Index -> Development
Author Message
CaptainCasa

Power User
[Avatar]

Joined: 21/11/2007 12:23:06
Messages: 5507
Offline

(sent by mail > cont. processing in forum)

Some users have reported a problem with the display, that the height of the grid's rows are different than normal, and that the vertical scroll bar is missing.

I was able to reproduce the problem when I start our Captaincasa app in a browser tab without focus. Some of our users seem to load the last open tabs when starting the browser, then several instances of our MES application can be started at the same time without the TAB being in focus.

Browser is Edge (but should behave like Chrome)



The problem does not exist with version 20230605, but the problem occurs with version 20230612.

Björn Müller, CaptainCasa GmbH
CaptainCasa

Power User
[Avatar]

Joined: 21/11/2007 12:23:06
Messages: 5507
Offline

...we can reproduce on our side as well: activating Chrome's function "Start > Show last displayed pages" and having a grid in one of the pages will not show the scrollar of the grid...

Björn

Björn Müller, CaptainCasa GmbH
CaptainCasa

Power User
[Avatar]

Joined: 21/11/2007 12:23:06
Messages: 5507
Offline

...we found the reason.

We changed the calculation of the device pixel ratio for Chrome with 20230612. (Thanks for your perfect analysis on the versions!)

Before we used "window.devicePixelRatio" which does not take into consideration the scaling that is applied by the operating system. So we changed to a way to acutally measure the screen size by measuring the outer width of the window against the inner width of the browser content (https://stackoverflow.com/questions/1713771/how-to-detect-page-zoom-level-in-all-modern-browsers).

In case of tabs which are "prepared" in the background (due to opening the browser with last opened pages) the width of the browser is passed back as "0"... So some calculations are wrongly executed with a wrong pixel ratio.

We will fix - for next update! (next Monday)

Björn Müller, CaptainCasa GmbH
tmitterer



Joined: 24/11/2023 09:56:56
Messages: 1
Offline

That is a quick fix! Thanks!
 
Forum Index -> Development
Go to:   
Powered by JForum 2.1.6 © JForum Team